Infoblock

Magyar Falu Program

Elektronikus_ugyintezes

Mátraszele Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében Mátraszelei szabadidőpark kialakítására. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 60 millió forintból.

A projekt célja Mátraszelén belül olyan zöldfelület megújító fejlesztés, amely komplex módon járul hozzá a településen élők számára az élhető települési környezet kialakításához, a szabadidő hasznos eltöltéséhez, ezáltal leginkább a fiatalok helyben maradásához, mindezt a környezetei fenntarthatóság jegyében. A szabadidőpark területét füvesítik és őshonos fafajtákat telepítenek. A projekt keretében játszóteret és szabadtéri tornapályát, valamint tanösvényt is létesítenek. Szemléltetés és gyakorlati tapasztalatszerzés céljából pedig iskolakert (közösségi kert) kialakításra kerül. A megvalósítás komplex akadálymentesítést is tartalmaz. A fejlesztés helyszíne: 3142 Mátraszele, belterület 660 hrsz.

A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1 kódszámú Élhető települések című Felhívásból valósul meg. Mátraszele Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett 60 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Mátraszelei szabadidőpark kialakítása” című, TOP_PLUSZ-1.2.1-21-NG1-2022-00028 azonosító számú pályázaton, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A megvalósítás tervezett befejezése 2025.10.31.

További információ kérhető:
Mátraszele Község Önkormányzata
06-32-340-122
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Süti kezelés (cookie)